Достапни линкови

Светските сили повикаа на суштински дијалог со Иран


Светските сили го повикаа Иран суштински да разговараат за неговата нуклеарна програма. Во заедничка изјава САД, Велика Британија, Франција, Германија, Русија и Кина соопштуваат дека отворените прашања треба да се решат, за да се искличи можноста дека нуклеарната програма ќе се користи за воени цели. Изјавата на светските сили е дадена по состанокот на Меѓународната агенција за атомска енергија во Виена, и тоа на еден ден откако Иран најави дека 20 проценти од производството на збогатен ураниум ќе префрли во друга централа и дека трипати ќе го зголеми производството до крајот на 2011 година.
XS
SM
MD
LG