Достапни линкови

Министрите за одбрана на НАТО разговараат за Авганистан


Министрите за одбрана на НАТО дискутираат за прогресот во 10 годишната војна во Авганистан, во очи подготовките за почетокот на повлекувањето на дел од 100 илјади американски војници од земјата идниот месец.
Според Генералниот секретар на НАТО, Андерс фог Расмунсен, Алијансата е на добар пат во процесот на предавање на одговорноста на безбедноста на авганистанските сили до крај на 2014 година.
XS
SM
MD
LG