Достапни линкови

Европската Централна Банка ќе ги зголеми каматите


Европската Централна Банка денеска се очекува да најави зголемување на каматите од идниот месец.
Економистите очкеуваат дека каматите ке бидат зголемени за 2 насто бидејки инфлацијата во 17 држави на еврозоната е 2,7 насто, што е над целта на Банката, која е инфлацијата да ја држи на под 2 процента годишно.
XS
SM
MD
LG