Достапни линкови

ЕП-Бугарија и Романија да се приклучат на Шенген зоната


Европскиот парламент донесе резолуција со која се подржува присоединувањето на Бугарија и на Романија во Шенген зоната. Резолуцијата е изгласана со 487 гласа „за“ , 77 гласале против, а 29 биле воздржани. Следно е Советот за правда и внатрешни работи да го одобри присоединувањето, но за тоа е неопходно потполно мнозинство. Советот ќе заседава утре во Луксембург , а темата е ставена на дневен ред.
XS
SM
MD
LG