Достапни линкови

Агим Чеку: Косово услов за прием на Србија во ЕУ


Косовскиот министер за безбедносни сили Агим Чеку
Косовскиот министер за безбедносни сили Агим Чеку смета дека апсењето на поранешниот лидер на босанските Срби Ратко Младиќ може да го направи покус патот на Србија кон Европската унија, но смета дека Косово ќе биде единствен услов за прием. Тој смета дека колку Србија ќе биде поблиску до ЕУ, Европа ќе бара од неа да биде попопустлива кон Косово. И на крајот ќе дојде време кога единствен услов за влез на Србија во ЕУ ќе биде Косово, изјави Чеку .
XS
SM
MD
LG