Достапни линкови

СРД- прекршочни за прекршителите на изборниот молк


Советот за радиодифузија денеска им изрече мерки на радиодифузерите кои го прекршиле законот со покривање на предизборните активности. Прекршочни пријави има за А1 телевизија, затоа што емитувале повеќе од 15 минути платена политичка програма на реален час и го прекршиле предизборниот молк. Телевизијата Сонце исто така го прекршила предизборниот молк. МТВ1 емитувала рекламни спотови финансирани од Владата во време на изборен молк, и Собранискиот канал ќе добие прекршочна бидејќи и таму се емитувале спотови финансирани од Влада. А за помали прекршувања, СРД ќе упати укажувања до А1, МТВ 2, и ТВ Стар ,
XS
SM
MD
LG