Достапни линкови

МОСТ: ВМРО ДПМНЕ 53, СДСМ 43 пратенициГраѓанската асоцијација МОСТ на прес копнференција ги соопшти првичните резултати кои се базирани врз ПВТ методот, со можно отстапување од 3 проценти.
Според нивните податоци, коалицијата предводена од ВМРО ДПМНЕ во идниот парламент ќе има 53 пратеници, коалицијата на СДСМ ќе има 43 места во парламентот, ДУИ осцои 14 пратенички мандати, ДПА 8 пратеници и партијата на Руфи Османи 2 места во Собранието.
XS
SM
MD
LG