Достапни линкови

Египет ќе добие 3 милијарди долари заем од ММФ


Египет соопшти дека Меѓународниот монетарен фонд се согласи да им позајми кредит од 3 милијарди долари за да им помогне да ја вратат економијата во земјата на вистинскиот пат. Немирите со кои беше соборен претседателот Хосни Мубарак во февруари, имаа далекусежни последици врз економијата, се намали бројот на туристи, се намалија инвестициите , даночните приходи. Со што новата Влад аостана со празна каса. Минатата недела, владата го одобри буџетот за 2011-12 година.
XS
SM
MD
LG