Достапни линкови

Битола- забележани повреди на избирачкото право


Предвремени парламентрани избори 2011
До Канцеларијата на народниот правобранител во Битола стигнале неколу дојави за повреди на избирачкото право. Раководителот на Канцеларијата Лилјана Илиевска вели дека до Канцелариајта се обратиле државни службеници на кои синоќа им се вршел притисок со закана дека ќе го изгубат работното место, ако не гласаат за одредена политичка партија. Со интервенција на Канцеларијата и полицијата биле затворени неколку штабови на политички партии кои биле отворени во непосредна близина на избирачките места. А забележале и агитирање од страна на политички партии.
XS
SM
MD
LG