Достапни линкови

Ирак финализираше два значајни договори за испорака на гас


Нафтено поле во Ирак
Ирак денеска потпиша два значајни договори за испорака на гас со Турција, Кувајт и Јужна Кореја. Според едниот договор од наоѓалиштето Мансорија во источен Ирак гасот ќе се носи во тускиот конзорциум ТПАО, кој е во партнерски односи со Кувајтската компанија за енергија и корејската корпорација за гас Когас. А другиот договор предвидува да се користи гасот од наоѓалиштето Суба. За министерот за нафта на Ирак потпишувањето на договорите е нов почеток за нафтената индустрија .
XS
SM
MD
LG