Достапни линкови

МОСТ забележале неправилности на 3 избирачки места


Дарко Алексов и Филип Рикер
Набљудувачите на граѓанската социјација МОСТ забележале неправилности на три избирачки места, каде што тие набљудувале, соопштуваат до организацијата. Во Штип, едно избирачко место било отворено со час задоцнување поради пропаганден материјал пред гласачкото место. Во Центар Жупа, имало расфрлано пропаганден материјал пред едно избрачко место, а во Студеничани фалело едно гласачко ливче. Граѓанската асоцијација МОСТ денешното гласање ќе го следи со 3.700 набљудувачи, кои ќе покријат околу 70 проценти од избирачките места во Македонија.
XS
SM
MD
LG