Достапни линкови

Рикер и Соренсен:секој да гласа според свое убедување


Филип Рикер и Дарко Алексов од МОСТ
Амбасадорите на САД и ЕУ во Македонија Филип Рикер и Петер Соренсен ги повикаа граѓаните да гласаат според своето убедување, да не се плашат бидејќи гласањето е тајно. Амабасадорот Филип Рикер на денешната прес-конференција на МОСТ,изјави дека посакува изборите да бидат праведни, фер и демократски, какви што даликуваат на една демократска земја. И Соренсен изјави дека е убеден дека Македонија има капацитет да спроведе фер, демократски и слободни избори без насилство и инциденти. Тој нагласи дека одржувањето на избори во согласност со меѓународните стандарди се клучен политички критериум за европската перспектива на Македонија
XS
SM
MD
LG