Достапни линкови

Во Португалија утре предвремени избори


Жозе Сократеш
Два месеца по оставката на владата на премиерот Жозе Сократеш, португалците утре решваат на вонредни парламентарни избори дали социјалистите или либералите ќе ги извлечат од тешката финансиска криза. За разлика од Грција и Ирска, во Португалија скоро сите партии, освен социјалистичката се обврзаа дека стриктно ќе ги почитуваат условите под кои земјата кон крајот на минатиот месец доби тригодишен заем од 78 милијарди евра за спроведување на планот за стопанско заздравување.
XS
SM
MD
LG