Достапни линкови

Три случаи на смртоносната бактерија Е. коли регистрирани во САД


Germany -- The E. coli (EHEC) bacteria,
Најмалку три можни случаи на европската смртоносна бактерија Е. коли се регистрирани во САД. Сите три се лица кои допатувале од Германија, епицентар на оваа болест.
Досега од 18 жртви, 17 се од Германија и една е од Шведска.
Во Европа има околу 1500 заболени од ,според Светската Здравствена Организација, инфекција причинета од непозната високо токсична бактерија чиј извор е се уште неутврден.
XS
SM
MD
LG