Достапни линкови

Владата во северен Судан ќе штеди, откако југот се отцепи


Претседателот на северен Судан
Владата во северен Судан подготвува тригодишен економски план за намалување на трошоците на владата. Ваквиот чекор уследи откако се намалија нафтените резерви на земјата, бидејќи јужниот дел се отцепи. Претседателот Омар Хасан ал-Башир изјави дека планот за намалување на владините трошоци нема да допринесе за зголемување на даноците. Претседателот планира да го прошири извозит на земјата . Југот формално ќе ја прогласи својата независност на 9 јули.
XS
SM
MD
LG