Достапни линкови

Претседателот на Таџикистан против „страшните“ имиња


Таџикистанскиот претседател се згрозува од „страшни“ имиња
Претседателот на Таџикистан Емомали Рамон ги предупреди своите сонародници да не ставаат на децата страшни имиња. Тој изјави дека имиња кои се изведуваат од зборови како „волк“ или „војна“ го згрозуваат. Претседателот ги повика родителите да го прочитаат традиционалниот персиски еп- Книга на Кралевите, која е напишана пред милион години и од таму да им изберат имиња на децата Арапските имиња се популарни во Таџикистан.
XS
SM
MD
LG