Достапни линкови

Грција-вработените во телекомот ОТЕ во 24 часовен штрајк


Еден од протести во Атина поради финансиската криза
Вработените во грчкиот телеком ОТЕ денеска штрајкуваат против планот за приватизација. Владата сака да ги продаде државните акции во компанијата, како една од мерките за намалување на државниот долг. Вработените стапија во 24-часовен штрајк, а во текот на денот планираат и да протеситраат низ улиците во Атина.
XS
SM
MD
LG