Достапни линкови

ЕВН и Владата ги повлекуваат арбитражните тужби во странство


ЕВН ги повлече тужбите против Македонија. По решавањето на судскиот спор меѓу ЕЛЕМ и ЕВН во Македонија, Владата и ЕВН се договориле да ги затворат арбитражните случаи во Вашингтон и Лондон. Во 2009-та ЕВН поведе постапка протов Македонија, во врска со инвестиците во ЕСМ и третманот на Владата кон овој инвеститор.
XS
SM
MD
LG