Достапни линкови

Протест на Брисел за руската забрана на увоз на зеленчук


Европската комисија побара објаснување од Русија на одлуката да го забрани увозот на свеж зеленчук од сите земји на Европската унија поради страхувањето од смртоносната бактерија. Од агенцијата за заштита на потрошувачите е соопштено дека веќе увезениот зеленук ќе биде забранет за продавање. Во меѓувреме, во Европа траат обидите за детерминирање на изворот на бактеријата поради која досега загинале 16 луѓе, главно во Германија.
XS
SM
MD
LG