Достапни линкови

САД и Русија објавија извештаи за своите нуклеарни арсенали


Според новиот извештај на Стејт Департментот, САД имаат за 30 проценти повеќе балистички ракети и нуклеарно оружје отколку Русија. Во документот се наведува дека Сад имаат 882 балистички ракети во спореба со Русија која има 521.Двете земји имаат обврска да поднесат извештај за клучниот арсенал од нивното нуклеарно оружје како дел од договорот за редукција на заканата од оружје кој беше усвоен од Москва и Вашингтон на 5 ти февруари.
XS
SM
MD
LG