Достапни линкови

Се повеќе случаи на убиства на новинари


Комитетот за заштита на новинари во својот извештај соопшти дека корупцијата во правниот систем ширум светот било причина за повеќе извршени убиства врз новинари. Извештајот посочува земји каде има случаи на убиени новинари . Истиот покажува дека најголем дел од убиените новинари биле локални репортери и дека заканите може да претствуваат причина за натамошни насилства. Земји со најголем број на новинари кои имале или биле жртви на закани се Ирак,Сомалија,Филипини,Шри Ланка и Колумбија. Авганинстан,Непал,Мексико,Русија,Пакистан,Бангладеш,Бразил и Индија се исто така на листата.
XS
SM
MD
LG