Достапни линкови

Лоцирани причините за хеликоптерската несреќа кај Блаце


За хеликоптерската несреќа кај Блаце во 2008-та, недостасуваат крупни докази, но уверен сум дека ги лоцирав причините за падот на хеликоптерот, изјави британскиот експерт за авионcки несреќи Едвард Пули. Тој cе надева дека тоа што го открил ќе им помогне на македонcките истражни органи да утврдат што точно се случило на 12 јануари таа 2008 година.
Извештајот на Пули, треба да се преведе, а потоа да се анализира, по што ќе се донесе одлука дали и кој ќе одоговара за хеликоптерската несреќа , кога на враќањето од Босна и Херцеговина загинаа 11 македонски мировници кои беа дел од мировната мисија АЛТЕА
XS
SM
MD
LG