Достапни линкови

Амбасадорот на ЕУ во Албанија-изборите да завршат на независен начин


Човек гласа на изборите кои се одржаа на 8 мај
Амбасадорот на ЕУ во Албанија , Еторе Сеќуи изјави дека изборниот процес во земјата не е завршен, но дека се надева оти процесот ќе биде заокружен на независен начин и во согласност со законот. Тој изјави дека на крајот на годината ЕУ ќе ја оценува демократската зрелост на Албанија. Амбасадорот изјави дека постојано го нагласуваат значењето кое го имаат локалните изборит, и порача сите да се грижат за иднината на земјата.
XS
SM
MD
LG