Достапни линкови

Грција договори намалување на ДДВ-то


Протести во Атина поради владините мерки за штедење
Грција со инспекторите од Европската унија, Меѓународниот монетарен фонд и Европската централна банка договори намалување на данокот на додадена вредност. Со тоа грчката владата треба да ја обезбеди поддршката од опозицијата на новите мерки за штедење и спасување на државата од банкрот.
Странските кредитори бараат широк политички консензус со цел да бидат сигурни дека Грција ќе продолжи да работи на намалувањето на својот буџетски дефицит во годините што следат, без огледа на тоа која партија ќе биде на власт.
ДДВ-то на прехранбените производи ќе биде намалена на 10 проценти од сегашните 13 проценти.
XS
SM
MD
LG