Достапни линкови

УНДП-во Косово ила 330 илјади парчиња нелегално оружје


Околу 330 илјади парчиња нелегално оружје поседуваат граѓаните на Косово, соопштуваат од Програмата за развој на ОН(УНДП). Додека за 70 илјади парчиња оружје имаат дозвола. Од косовската полицијата велат дека имаат посебен план за конфискување на оружјето и спречување на негова употреба. Според статистиката годинава во Косово се случиле 21 убиство со оружје кое било нелегално, а одземени и 562 парчина нелегално оружје.
XS
SM
MD
LG