Достапни линкови

„Каков белег ќе оставиме“-треба да им биде мотив на партиите


Очекувам фер и демократски избори зошто секогаш сум оптимист во политиката, а повеќето луѓе во земјава сакаат да бидат позитивни кон својата иднина, изјава директорот на Националниот демократски институт во Макеоднија, Крис Хеншоу. Тој заедно со американскиот конгресмен Ерл Померој во Прилеп го промовираа Кодексот за фер и демократски избори под наслов „Каков белег ќе оставиме“. Мотото треба да ги мотивира сите учесници во изборниот процес, изборите да бидат фер и демократски.
Кодексот за фер и демократски избори на 12-ти мај го потпишаа лидерите на 38 партии.
XS
SM
MD
LG