Достапни линкови

Во Грција штрајкови против најавената приватизација


Протести во Атина
Околу 300 службеници на грчката телекомуникациска компанија ОТЕ протестираат пред нивната компанија против плановите на Владата за приватизација. Владата сака да ги продаде останатите 16 проценти од сопственоста во компанијата. Денеска 24 часовен штрајк објавија и службениците на „Хеленик постбанк“ каде исто така државата сака да го продаде својот удел. Владата на Грција вети дека ќе собере 50 милијарди долари од приватизација на своите удели во компаниите до 2015-та година.
XS
SM
MD
LG