Достапни линкови

Шефот на ОБСЕ во посета на Туркменистан и Узбекистан


Шефот на ОБСЕ, Аудрониз Ажубалис
Претседателот на канцеларијата на ОБСЕ, Аудрониз Ажубалис оваa нeдела ќе ги посети Туркменистан и Узбекистан, за да разговараа со нив за соработката со организацијата. Во соопштението од ОБСЕ се наведува дека Ажубалис ќе разговара со претседателите, со министрите за надворешни работи и со претседателите на Собранието на двете земји, а ќе се сретне и со преставници на политички партии, невладини организации и медиуми.
XS
SM
MD
LG