Достапни линкови

Зголемена опасноста од штетни гасови


Испуштањето јаглен диоксид во атмосферата достигнало незапамтено ниво и ги зголеми страхувањата дека порастот на температурата би можело да бида поголем од два Целзиусови степена. Ова е проценката на Меѓународната агенција за енергија. Се додава дека порастот на темепартурата на воздухот поголем од два степена претставува опасна климатска промена чии полседици ќе бидат несогледливи.
XS
SM
MD
LG