Достапни линкови

Венецијанската комисија да и помогне на Тирана за спорните гласови


Венецијанската комисија да му помогне на Изборниот колегиум во Тирана за донесувањето на професионални одлуки, без политичко влијание, препорача Претседателот на делагацијата на Европскиот парламент за југоисточна Европа, Едуард Кукан. Изборниот колегиум во Тирана се соочува со недоразбирање околу законитста на одлуката за преборјување на гласачките ливчиња пуштени во погрешни кутии.
Изборниот колегиум, кој делува во рамките на Апелацискиот суд во Тирана, донесување одлука околу законитоста на одлуката на Централната изборна комисија за спорните гласови, ја одложи за трети јуни.
XS
SM
MD
LG