Достапни линкови

Во Германија десет луѓе починале од бакретијата Ешерихија Коли


Бакретијата Ешерихија Коли
Во Германија десет луѓе починале од бакретијата Ешерихија Коли,
за која се претпоставува дека е предизвикана од контаминирани краставици од Шпанија. Официјалните лица соопштуваат дека најмалку 276 луѓе се пожалиле дека имаат некакви здраствени компликаци предизвикани од бактеријата. Освен во Германија, случаи на инфицирани се пријавени и во Шведска, Данска, Холандија и Велика Британија. Европскиот центар за превенција и контрола, кој ја следи болеста во Европската унија, соопшти дек анајпогодени се возрасни луѓе, особено жените.
XS
SM
MD
LG