Достапни линкови

Развод, - ДА или НЕ, референдум на Малта


На Малта денеска се одржува референдум за тоа дали да се прифати разводот. Овој медитерански остров со 400 илјади жители, е единствената земја во Европа во која не е дозволен разводот иако ги признава разводите во странство. Политичките партии на Малта не зазедоа став во врска со референдумското прашање и ги повикаа гласачите да се изјаснат според своето убедување.
XS
SM
MD
LG