Достапни линкови

Самитот во Варшава за ширење на ЕУ на Балканот


Претседателот на Полска Бронислав Коморовски денеска изјави дека главна идеја на состанокот на претседателите на земјите од Централна и Источна Европа е да се одржи надeжта дека Европската унија ќе се шири на исток, пред се на Балканот. Тој додаде дека земјите од регионот кои влегле во Унијата и во НАТО се должни да им помогнат на оние држави кои се уште не се во евроатланските структури.
XS
SM
MD
LG