Достапни линкови

Формирана мрежа на „Бизнис ангели“ во Македонија


USAID logo
)Центарот за иновации при Проектот на УСАИД за конкурентност ја лансираше првата мрежа на бизнис ангели во Македонија. Оваа мрежа претставува формална мрежа на „ангели“ инвеститори – претприемачи и богати поединци подготвени да инвестираат сопствени финансиски средства, знаење, вештини и социјален капитал во нови и иновативни бизнис идеи со потенцијал за висок раст.
- Следејќи го примерот на многу земји, бизнис-ангелите се одличен начин за финансирање старт-ап бизниси, особено оние кои се ориентирани кон иновации, смета Роберт Вурц, директор на мисијата на УСАИД. Овие ангели обезбедуваат финансирање за претприемачи кои, во нормални услови, не би имале пристап до финансии
XS
SM
MD
LG