Достапни линкови

Нема награда за апсењето на Младиќ


Уапсениот Ратко Младиќ
Ратко Младиќ е уапсен во рамки на редовните оперативни активности на органите за безбедност на Србија, а не по претходно добиена информација, изјавија претставници на службите за безбедност. Затоа никој нема да земе ниту цент од наградата од 10 милиони долари, која беше предвидена за информација за апсење на Младиќ.

Владата на Србија во октомври минатата година ја зголеми наградата за информација која би довела до апсење на најбараниот хашки бегалец од пет на десет милиони долари.
XS
SM
MD
LG