Достапни линкови

Пожар во воен склад во Русија


Експлозии и пожар го зафатија воениот склад во Башкортостан
Експлозии и пожар го зафатија воениот склад во Башкортостан, кој се наоѓа на 1.200 километри источно од Москва. Уништени се 12 куќи, две воени касарни и уште неколку згради. Персоналот од складиштето и жителите од околните куќи веднаш биле евакуирани. Полицијата соопштува дека при експлозиите биле повреднеи шест луѓе кои се пренесени во болница.
XS
SM
MD
LG