Достапни линкови

ЕУ ја поврзува помошта со процес на демократски реформи


Европската Унија планира да ја поврзе помошта за земјите во соседството со процесот на демократските реформи.
Станува збор за приод по промените на Блискиот Исток и Северна Африка односно за таканаречената Европската политика со соседството која беше применувана и за земјите од поранешниот Советски Сојуз.
Таа во минатото беше критикувана дека преферира стабилност повеќе од промени. Европската Комисија за 16 земји предложи зголемување на фондовите од 1,2 на 6,9 милијарди евра.
XS
SM
MD
LG