Достапни линкови

Европската Комисија со заштитен механизам за визниот режим


Европската комисија денеска во Брисел ќе расправа за предлогот за воведување на механизам за брзо и привремено враќање на визниот режим за одредени земји. Новинските агенции јавуваат дека тоа не значи повторно воведување на Македонија и Србија туку станува збор за дополнување на постојната регулатива на Унијата, со што ќе се создаде можност за побрзо враќање на визите во некои земји поради „вонредни ситуации“, за разлика од досегашната долга процедура. а не за целосно враќање на визниот режим.
XS
SM
MD
LG