Достапни линкови

Будимпешта - процес против веројатно последниот жив нацист


Шандор Кепиро, 13 Мај, Будимпешта
Судењето на Шандор Кепиро обвинет дека 1942 направил злостор врз срби, евреи и роми во Нови Сад продолжи во Будимпешта откако е утвредно дека е доволно здрав да го следи процесот.
97 годишниот унгарец Кепиро е обинет дека убил 36 лица за време на окупацијата на про - нацистичките унгарски сили.
Тој ги отфрли обиненијата. Кепиро се врати во Будимшпешта по 50 минати години во Аргентина.
XS
SM
MD
LG