Достапни линкови

Пронајдени планети скитници без орбити на движење


Space -- Smallest planet outside our solar system
Астрономите соопштија дека нашле 10 потенцијални планети како Јупитер, како се движат во близина на Млечниот Пат, кои изгледаат како да не се вкотвени кон некоја ѕвезда, пишува британскиот научен журнал
Овие екстрасоларни планети, или планети кои постојат надвор од нашиот сончев систем се мистериозни тела и очигледно се гасовити топки како најголемите планети во нашиот Сончев систем.
Се смета дека може да им помогнат на научниците да разберат како се формираат планетите.
XS
SM
MD
LG