Достапни линкови

Ван Ромпуј: Кинескиот јуан, глобална резервна валута


Херман Ван Ромпуј
Американскиот долар ќе остане важна валута и во наредните децении, но доаѓаат огромни промени во глобалната валутна сцена. Ова е мислењето на претседателот на Европскиот совет Херман Ван Ромпуј кој денеска престојува во Шангај. Тој предвидува дека кинеската валута, јуанот, во иднина ќе игра важна улога како глобална резервна валута.
XS
SM
MD
LG