Достапни линкови

Светската здравствена организација ќе скрати 1 милијарда долари од буџетот


Маргарет Чен
Светската здравствена организација најави кратење на 1 милијарда американски долари од следниот буџет поради проблемитре на земјите донатори и слабиот девизен курс на американскиот долар. Генералниот директор на светската организација Маргарет Чен изјави дека дел од проблемот е опаѓањето на доброволните донации од 30 земји, како и слабиот долар покрај швајцарската национална валута. Агенцијата со седиште во женева ќе скрати 300 работни места, имено 12 проценти од вработените ќе останат без плата.
XS
SM
MD
LG