Достапни линкови

Индија сака мирољубив и стабилен Авганистан


(in Kabul, 13May2011
Индискиот Премиер Манмохан Синг изјави дека екстремизмот и тероризмот треба да бидат остранети од Авганистан.
Тој денеска му се обрати на Парламентот во Кабул при што рече дека не треба да има пречки во обновата на земјата и дека Индија е заинтересирана за стабилен, мирољубив и независен Авганистан.
Индија е една од водечките донатори во Авганистан.
XS
SM
MD
LG