Достапни линкови

Годишен извештај на Амнести Интернешнел


Логото на Амнести Интернешнел
Амнетсти Интернешнел го објави годишниот извештај за човекови права, кој е фокусиран на се поголемите барања за слобода и правда низ Блискиот Исток и Северна Африка и можноста која ја нудат социјалните мрежи за промена на ситуацијата. Во извештајот се следи судбината на илјадници борци за човекови права кои биле уапсени, подложени на тортура или убиени во земјите како Авганистан, Кина, Русија, Турција и Узбекистан.
Нотирано е и дека состојбата се влошува во Украина, Белорусија и Киргистан, како и во конфликтните земји, како Ирак и Северен Кавказ.
XS
SM
MD
LG