Достапни линкови

30 партии ќе потпишат Кодекс за фер избори


Лидерите на 30 најголеми политички партии во Македонија денеска ќе потпишат Кодекс на однесување за слободни и фер избори, што претставува почеток на кампањата за промоција на документот финансирана од УСАИД. Кодексот не е законски документ, туку е обврска за добро однесување и учество на изборите, со цел да се повикаат на одговорност сите потписници на Кодексот доколку за тоа има потреба.
XS
SM
MD
LG