Достапни линкови

Гранична контрола меѓу земјите од Шенген зоната?


Во Брисел денеска се среќаваат министрите за внатрешни работи на земјите-членки на ЕУ. Состанокот е посветен на предлогот за времено воведување на гранична контрола меѓу земјите од Шенген зоната. Повод за средбата е вчерашната најава на Данска дека има намера да ги врати граничните контроли кон соседите Германија и Шведска, за да се заштити од криминалци и бегалци.
XS
SM
MD
LG