Достапни линкови

Конго-најлошо место за жени


Централноафриканската држава Конго е прогласена за најлошо место на светот за жени, затоа што секој ден таму се силуваат по 1152 жени, односно по 48 жени на час. Новите податоци се за 26 пати повисоки од претходните проценки на ОН. Конго со децении се соочува со граѓански војни, а непрегледните шуми се полни со припадници на вооружани сили кои силувањето го користат како средство за уништување на заедницата.
XS
SM
MD
LG