Достапни линкови

Меѓународните претставници со првичен извештај за изборите во Албанија


Меѓународните набљудувачи излегоа со првичниот извештај за неделните локалани избори во Албанија. Мисија на ОБСЕ/ОДХИР, оценува дека локаланите избори биле транспарентни. „Изборите беа транспарентни, но со висок степен на поларизиран амбиент и недостиг на доверба меѓу партиите од власта и опозиицијата“ изјави Џонатан Стонестрет прв човек на набљудувачката мисија. Мисијата ја смета за транспаретна работата на Централната изборна комисија, но става збелешка на бавното пребројување на гласачките ливчиња. Финалниот извештај со сугестии ќе биде презентиран по два месеца.
XS
SM
MD
LG