Достапни линкови

Затворени гласачките кутии во Албанија


Заврши гласањето за избор на градоначалници и советници во Албанија на шестите по ред локални избори по падот на комунистичкиот режим во земјата. Обвинувањата на паритите за нерегуларности за неколку избирачки места, Централната избирна комисија ги отфрли како неосновани. Гласањто помина без проблеми и во облстите Мала Преспа и Голо Брдо, каде што македонската партија има свои кандидати за градоначалници за општините Пустец и Требиште.Изборите се оценуваат како тест на капацитетите на Албанија која има аспирации да влезе во ЕУ.
XS
SM
MD
LG