Достапни линкови

МКГ: Државните институции во БиХ на удар


Во најновиот извештај на Меѓународната кризна група се наведува дека Босна и Херцеговина се соочува со најтешката криза од завршувањето на војната во 1995 година. За тоа придонесе и меѓународната заедница кога високиот претставник ја суспендира одлуката на Централната изборна комисија за избор на претседател на Федерацијата. Во извештајот се додава дека србите треба да се откажат од референдумот, но и да отфрлат секаков едностран чин со кој им се противат на државните институции.
XS
SM
MD
LG